Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Minden péntek HALNAP!!

2017. december 02. - fekete-barany.blog.hu

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy minden pénteken készítünk 2-3 új, csak arra a napra kitalált és megvalósított különleges halas fogást. Azt gondolom, hogy nagy hiány van kiváló minőségű halételeket készítő éttermekből (számold csak meg hány helyre tudsz elmenni minőségi halételért?), főleg ha kiváló (nem Kazah, Egyiptomi, stb.) egészséges körülmények között nevelt halakról és a korszellemnek megfelelő megvalósításról van szó. Korszellem? Nos erre egyszerű a válasz: Majdnem mindenhol tapló szárazra sütik a halat, még akkor is ha jó alapanyagból dolgoznak, a köreteket és mártásokat ne is említsük (ipari majonéz vagy tetra-pack-ból kiöntött hollandi mártás...). Szóval azt gondolom, sőt, határozottan állítom, hogy kevés helyen kapsz jó halat!! Mi azon kevesek közé akarunk tartozni akik törekednek arra, hogy kiváló (főleg hazai nevelésű, sokszor bio minősítésű) halételeket készítsünk, mértékletes, modern technológiával, úgyhogy minden PÉNTEK halnap!!!

 

Jacek sokszor vitázik velem. Most éppen a halon. A Malackrumpli egy közepes árfekvésű hely, ezzel szemben a legjobb ezáltal legdrágább alapanyagokból dolgozunk, nem nehéz kitalálni, hogy ezzel nem vagyunk bajnokok az árrés képzésben. Néha aztán különösen nem, ilyen példa a Tahitótfalui pisztráng esete, amely kétséget kizáróan a legkiválóbb hazai pisztráng. Drágán vesszük, így gyakorlatilag minden tányéron tekintélyeset bukunk, de csinálni kell ezt is, mert néha ki kell lépni a komfortzónából és alkotni kell, akkor is ha fáj. Panaszkodunk is a pisztrángos Pistinek, hogy drága a hal, az ő válasza az, hogy a Fausto-ba is ennyiért viszi minden héten. A különbség csak az, hogy ugyanolyan bér, alapanyag, rezsi költségek mellett a Fausto ugyanazt az ételt kétszer többért adja el...

 

Üdv nektek- Járosi Tamás

bpp_4242_preview.jpg

bpp_4252_preview.jpg

bpp_4313_preview.jpg

 

 

 

dsc_0011_copy.jpg

dsc_0015_copy.jpg

dsc_0120_copy.jpg

dsc_0158_copy.jpg

dsc_0343_copy.jpg

marinalthal.jpg

dsc_0010-2.jpg


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr913410527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása