Nem kell mindig burger...inkább egy jó főzelék?

2017. július 06. 08:54 - fekete-barany.blog.hu

fozi_001.jpeg

Szólj hozzá!

Kedves Barátaink,

2017. július 01. 11:11 - fekete-barany.blog.hu


Szándékos a megszólítás, mivel sokakkal vagyunk olyan személyes kapcsolatban, hogy egy baráti, mondhatni privát levél nektek szólhasson, még akkor is ha a facebook miatt nagyobb nyilvánosságot kap (aki meg nem érzi a személyes kapcsolatot attól elnézést kérek, hogy terheltem ezzel a poszttal)

Szóval idén 5 évesek lettünk, az egész Malackrumpli dolog ennyi ideje kezdődött, nagyjából 2 kis villanyrezsóval meg egy kompletten berendezett konyhával amiben több volt a nem működő gép mint a működő. Jacekkal és egy pár barátunkkal (emlékeztek rájuk? Sanyi a kalóz, Miki a halkszavú, Csabi öcsém aki már akkor fantasztikus pizzákat hegesztett…) belevágtunk egy szép kalandnak tűnő vállalkozásba, ami hamar nagy siker lett. Azóta minden évben máshogyan próbáltunk megfelelni, sőt, inkább utat törve új és új dolgokat behozni ebbe a kis szűk gasztro világba…kötöttünk rossz (üzleti) házasságot ahol szabályszerűen, módszeresen és teljesen kiraboltak bennünket, elbuktunk a piaccal és a reggeliztetéssel, szenvedtünk egy csomó fesztiválon ahol mindig valaki már járt egyedül jól, mi sosem, beinvesztáltunk évről-évre egy rakás pénzt, hogy megfelelüjünk a magunk számára állított nívónak….a másik oldalon meg egy rohamosan fejlődő piacon ahol évről évre új és tehetséges szereplők jelentek meg még mindig tudtuk állni a sarat, még mindig rekordszámú vendéget tudtunk kiszolgálni a városszéli kis éttermünkben.

 

Ez mind szép és jó de most vagyunk a mostban, hogy egy klasszikust idézzek tehát már csak a mával és a jövővel kell foglalkozni. 

 

Ma van két új helyszínünk, az egyik Tihanyban, ahol egy távlati cél első lépéseit tesszük meg…igen klasszikus és magasra poziciónált vidéki bisztró (vendéglő) szeretnénk lenni, természetesen szigorúan megtartva a “farm to table” koncepciót.

 

A másik helyszín egy új házasság szüleménye, egy tehetséges és sikeres cégcsoporttal együtt azt szeretnénk megvalósítani, ami eddig a Malackrumplinak egyedül nem sikerült, adott ételforgalomhoz, nagyobb italforgalom, azaz a hely hangulatát, az ételek minőségét, a zenét a fényeket —-az egész élményt jobban kihasználni, elérni, hogy este ne menjenek haza az emberek vacsora után, hanem legyen kedvük nálunk maradni. Ennek érdekében lett egy kiváló lokációban lévő helyszínünk, egy modern, de mégis balatoni design, jó a zene, jók a fények, kiválóak az italok…szerintem ez sínen van.

 

A kérdés amiért írok nektek nem is az idei nyár, a kocka el van vetve, a gép dolgozik az alkotó nem pihen, de azért azzal már nem kell foglalkoznunk, hogy mit csinálunk idén nyáron…

 

A kérdés az, hogy mit csináljunk télen. Szerintetek? Ha van ötlet, javaslat, ne habozzatok keresni minket!!

 

Ami a fejünkben motoszkál:

 

  1. Maradunk a Balatonnál és végigszenvedjük a telet, felélve a nyáron megkeresett jövedelmünk jelentős részét, tematikus esték, disznóvágás, stb.
  2. Felmenni télen Budapestre, csinálni egy klasszikus “kockásterítős” vendéglőt mondjuk Budán (hányan buktak már el ezzel)
  3. Felmenni télen Pestre, csinálni egy Malackrumpli bisztrót, burger, pulled pork, főzelékek, lazán, egyszerűen…valahol a pesti belvárosban
  4. Kitelepülni egy síterepre Ausztriába, csinálni egy “cool” Malackrumpli bisztrót vagy átvenni egy panziót és emellett hüttézni?

 

Komoly a kérdés, tényleg szeretnék támaszkodni az ötleteitekre, javaslataitokra, véleményetekre, kérlek segítsetek nekünk!!

 

Engem megtaláltok facebook-on, e-mailen (biobalaton@gmail.com) és telefonon is…. Üdvözlettel Járosi Tamás

 

malackrumpli_malac_01.jpg

Szólj hozzá!

GM 11 pont, legjobb Fürediként..

2016. november 16. 08:34 - fekete-barany.blog.hu

Gault Millau 2017- 11 pont (mint tavaly), legmagasabb pontszám Füreden!!! Ahhoz képest, hogy írásban kértem, hogy ne legyünk benne a kalauzban...azért nagyon örölünk és köszönjük szépen!!!

 És mielőtt félreértésekre ad okot a cím: Négy éve amikor elkezdtük egészen más volt Füred, aztán botcsinálta módon jöttünk mi a gerilla körülményekkel, velünk együtt nyitott a Baricska, jött a Sparhelt, idén a  NemKacsa, ott van Andris a Kredenccel és a Hello Tourist-al, jött Csopakon a Márga és a Söptei Pince, egyszóval a jól bejáratott és sikeresen működő old-school éttermek mellett jöttünk mi (az előbb felsoroltak), a fiatalok, az új hullám.  És még jönni fognak sokan mások, a kínálat egyre színesebb és egyre XXI. századibb lesz.

Mi is fejlődünk, változunk, új kapukon dörömbölünk, próbálunk fejleszteni, javítani a körülményeken, a szervízen és mindenen ami szükséges ahhoz, hogy jövőre is örömöt okozhassunk nektek!!!

Köszönjük az elismerést és ígérjük, hogy csak emelni fogjuk a tétet!!

 

 

Szólj hozzá!

Utolsó hétvége!! 

2016. szeptember 23. 06:47 - fekete-barany.blog.hu

 

Szombat-vasárnap még sütögetünk, majd bezár a bazár és elmegyünk pihenni egy kicsit (konzerv készítés, disznóvágás...ahogyan mi szoktunk pihenni télen...)

Szóval az már biztos, hogy az idei évben ez az utolsó Malackrumpli hétvége, örölünk ha jöttök és még egyszer kiszolgálhatunk benneteket!!!

Már csak ismételjük magunkat: Jókai bab (krém) leves, Angus burger, rántott csirke, az utánozhatatlan lepényeink és gofri házi fagyival (stb.)

Szólj hozzá!

Szezonzáró füstölés Janival

2016. augusztus 30. 10:00 - fekete-barany.blog.hu

Szezonzáró szegy sütés (füstölés) Janival a hétvégén!!

A héten még nyitva vagyunk minden nap, van pulled pork, MAN-DOG, a jó kis bio (triplamentes vegán) főzelékeink, ÉÉÉÉÉÉS..... Jani még egyszer tiszteletét teszi nálunk és bevállal egy éjszakát a füstölővel. Lesz BBQ wagyu szegy, wagyu szegy szendvics, és a tésztamesterünk, Csabi találmánya a füstölt szeggyel töltött lepény!!!

 

Az állandó nyitvatartás vasárnap ér véget, utána még 3 hétvégén (szo-v) várunk benneteket sok-sok finomsággal és lazasággal!!

Szólj hozzá!