Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Mi a Credo? Miért szeretjük ennyire?

2014. augusztus 08. - fekete-barany.blog.hu

A Malackrumpli egyik különlegessége a mindig kapható 5 féle csapolt kézműves sör, amiből külön kiemelendő a saját főzdével nem rendelkező, az igazi gerilla vonulatot képviselő Hedon, amelyet csillogó szemű, rendkívül elhivatott és különlegessel tudással rendelkező fiatalok hoztak létre. A Hedon különleges minőségű, kis szériás sörei véleményünk szerint ma az ország (messze) legjobb ilyen termékei.
Személyes kedvencem a Credo, amelyről így írnak ők:

Az index.hu munkatársai szerettek volna sört főzni. Mi segítettünk. Ez lett az “Ez nem egy IPA”. Nekik meg bejött az eredmény. Annyira, hogy kértek még. Aztán megint. És megint. Ami nem csoda, hiszen a Credóban minden benne van, amit a sörről hiszünk. Úgy döntöttünk, hogy Neked is főzünk belőle. Kóstold meg a Credót és higgyél te is a minőségi kézműves sörökben!

Mit töltesz a poharadba?

A Credo egy 6%-os, borostyán színű, határozott malátás alapokra helyezett sör, amelyet markáns komlózása tesz igazán különlegessé. Az első kortya még enyhén édeskés, de ezt hamar ellensúlyozza a komló határozott keserűsége. Illatában és ízében is egyaránt megjelennek a Citra komlóra jellemző citrusos, trópusi gyümölcsökre emlékeztető elemek.

Ez miért nem egy IPA?

Az IPA (Indian Pale Ale) típusú sörök többféle malátából szoktak készülni, ezzel szemben mi egy malátával főztük. Spóroltunk a malátával? Nem, közel sem.
A Credóval nemcsak új ízeket, hanem egy teljesen új szemléletet is szeretnénk meghonosítani a magyar kézműves piacon. Szerintünk a sör lényege az egyensúly. Hiába pakolunk bele jobbnál jobb malátákat és mindenféle különleges komlót, ha kaotikus a sör összhatása.
Több száz liter sört főztünk le házi körülmények között, míg kidolgoztuk a jelenlegi receptet. A célunk az volt, hogy ne az összetevők listája legyen bonyolult, hanem egyféle maláta és egyféle komló felhasználásával érjük el a tökéletes összhatást.
Ezt a főzési szemléletet SMaSH-nak (Single Malt Single Hop), a Credo típusát pedig SMaSH IPÁ-nak hívják. Csak ezt Magyarországon még nem lehet ráírni a címkére, mert alig értené valaki. Ezért lett Ez nem egy IPA.

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr876587193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása