Real Farm Food - Tihany

És akkor Lardo ismét

2018. június 22. - fekete-barany.blog.hu

Tavaly már nekiálltunk, nagy sikere lett, ezért idén folytatjuk. A történet a régi. Három év alatt nevelünk fel egy mangalicát, szabadtartásban, természetes módon takarmányozva (búza, árpa, kukorica meg amit kiturkál magának a földből), miután befogtuk és levágtuk a hátszalonna legszebb részét elrakjuk hosszú időre sóba rozmaringgal. Már ilyenkor érlelőkamrába kerül ahol szabályozott páratartalom és hőmérséklet van. 3-4 hónap után kivesszük a sóból és szépen fellógatjuk az érlelőkamrába további hosszú hónapokra (6-12 hónap). A szabályozott hőmérséklet és páratartalom hatására egy természetes átalakuláson megy ez is keresztül mint minden érlelt készítmény (sonka, kolbász, stb.) dolgoznak a levegőből odakerült tejsav baktériumok és élesztők, a végeredmény egy csodás ízű vajpuha termék amely füstölés nélkül is fantasztikus élményt ad, házilag savanyított gyökérzöldségekkel, jó fehérkenyérrel...tudom, tudom, hol van a carrarai márvány láda...

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr8014064009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.