Real Farm Food - Tihany

Slice-slice baby....még mindig szuper a pizzánk!!!!

2018. július 26. - fekete-barany.blog.hu

A pizza szerintünk:

- Olasz lisztből készülő, vékony ropogós tészta, 36 cm átmérő

- Saját készítésű paradicsom szósz (forrázott, kézzel hámozott bio paradicsom)

- Házi sajtkeverék Óbudavári tehénsajtokból

- Feltétek között saját készítésű, hosszú érlelésű mangalica sonka, kolbász, stb.

A pizza szerintünk így jó!!!

 

Ha szerinted is, akkor küldj egy fotót a pizzádról e-mailen, vagy tedd fel a tripadvisor vagy google oldalunkra, megígérjük nagyon boldogok leszünk!!!

kepernyofoto_2018-07-25_21_10_24.png

Szerintem csodás hétvége lesz

Az egyetlen megbízható időjárás előrejelzés (windguru) szerint szombat-vasárnap csodálatos kiránduló idő lesz, napos, 20 fok, eső nélkül....pont kiváló alkalom a Tihanyi Levendulafesztiválra és egy jó Malackrumplizásra!!!

Asztalfoglalás ajánlott: 06/30-636-55-77 www.malackrumpli.hu

 

 

És akkor Lardo ismét

Tavaly már nekiálltunk, nagy sikere lett, ezért idén folytatjuk. A történet a régi. Három év alatt nevelünk fel egy mangalicát, szabadtartásban, természetes módon takarmányozva (búza, árpa, kukorica meg amit kiturkál magának a földből), miután befogtuk és levágtuk a hátszalonna legszebb részét elrakjuk hosszú időre sóba rozmaringgal. Már ilyenkor érlelőkamrába kerül ahol szabályozott páratartalom és hőmérséklet van. 3-4 hónap után kivesszük a sóból és szépen fellógatjuk az érlelőkamrába további hosszú hónapokra (6-12 hónap). A szabályozott hőmérséklet és páratartalom hatására egy természetes átalakuláson megy ez is keresztül mint minden érlelt készítmény (sonka, kolbász, stb.) dolgoznak a levegőből odakerült tejsav baktériumok és élesztők, a végeredmény egy csodás ízű vajpuha termék amely füstölés nélkül is fantasztikus élményt ad, házilag savanyított gyökérzöldségekkel, jó fehérkenyérrel...tudom, tudom, hol van a carrarai márvány láda...

Böjt, érzékenység, diéta? Mentes és vegán menü péntektől húsvétig!!! Zellerkrémleves pácolt almával, kápiakrém rizottó, szezonális bio zöldségekből, húsmentesen, cukor, tejtermék, lisztmentesen!!!

 

 

 

A vegán és mentes ételek mellett azért a Malackrumpli tud malackodni is--- Malackrumpli gazdag orjalevese, valamint ismét BBQ mangalica, azaz a híres hosszú ideig készülő PULLED PORK mivel #wearepulledpork természetesen #myronmixon füstölőben készítve, természetesen saját szabadtartású mangalicánkból!!! 06/30-636-55-77, www.malackrumpli.hu

Heti kínálat a honlapon!!!

Tisztelt Ügyfeleink. Ismét akutalizálódott a honlapunk, a heti ebéd menüket, illetve a hétvégi tematikus napok kínálatát a www.malackrumpli.hu lap alján frissítjük minden héten. Várunk benneteket hétköznap különleges ebédmenünkkel, hétvégén tematikus hal és húsnapjainkkal, illetve aki gyorsan olcsón szeretne étkezni, annak új elemként napi meleg étel menüt kínálunk a büfében!!!

Elhozzuk egy éjszakára a Balatoni nyarat- Szilveszteri Buli!!!

malackrumpli_fb_szilveszter.jpg

Az év legszebb napjaira emlékezünk, no meg a feledhetetlen balatoni éjszakákra. 

Ennek szellemében szervezünk egy Malackrumpli Szilvesztert, este 8-tól reggel 6-ig tartó 80--as, 90-es évek zenéivel, tánccal, pezsgővel és az alábbi menüvel:  

- Házi pogácsa, sajtos rúd, francia saláta menet közben

-Csülök pékné módra

- Konfitált kacsa comb, kecskeordás sztrapacskával

- Vegán és triplamentes fogyasztóinknak a jól ismert sült cékla főzelék


- Túrós házi rétes

 Éjfél után:

Roppanós borjú virsli, házi mustárok,
Lencsefőzelék, egészben sűlt tarja
Csöröge fánk

 A menü a korlátlan alkoholmentes üditő és pezsgőfogyasztást tartalmazza. 

Belépő kapcsán regisztrálni itt lehet: biobalaton@gmail.com, vagy 06-30-636-55-77

Az esemény ára: 16.000,- Ft/fő

Nagy hús szombat!!!

Na lássuk miből élünk:

2 évig neveltük a mangalicát szabadtartásban, befogtuk, levágtuk, feldolgoztuk, a karajt sóba tettük, majd megfüstöltük, 1 év érlelőkamra...hol is járunk? Jacek készített a carpaccio-t, bio salátákkal, buggyantott tojással, szarvasgombával. Ha jobban belegondolok, több mint három évet dolgoztunk ezen a tányéron, szerintem megérte. Főfogásnak pedig oldalas, lencsével és édesköménnyel...
És persze a végére somlói, túrós krémes vagy mákos guba...
#malackrumpli #malackrumplibuda 06306365577 www.malackrumpli.hu

dsc_0413-2.jpg

dsc_0328.jpg

dsc_0268_1.jpg

Jacek egy zseni

Ezt az írást most utálni fogja, de ennyi év után legalább egyszer már el kell mondanom nyilvánosan: Jacek egy (csöndes) zseni.

Egy séfet sok minden jellemezhet, a tányérok amelyek kikerülnek a kezei alól, a csapat amit felépít, a stílus amit képvisel vagy amit kialakít magának, a sárm, a képernyő vagy egyéb média képesség, a sikerre vagy bukásra vitt éttermek száma…

Nos, Jacekről tudni kell, hogy közgazdász diplomával rendelkezik és viszonylag későn, külföldi kalandjai alatt állt neki megtanulni professzionálisan főzni, iskolába járni, beállni nagy konyhákon mesterek mellé és végigjárni a ranglétrát. Jacek nagyon jól főz, kitűnően ismeri a francia konyhai alapokat, a modern technológiákat, a világ alapanyagait és alaptételeit, tudja milyen egy csillagos konyha élete belülről, de az elmúlt 5-6 év alatt azt is megtudta mit jelent ez itthon, top 10-es konyhán vagy egy fagyos büfékocsiban a Gozsdu udvarban (kipróbáltunk sok mindent, hogy tudjuk mit nem akarunk)… Az elmúlt 5 szezon alatt végigcsináltunk közösen kb. 500 hosszú, gyakran 16-18 órás műszakot szabadnap nélkül vagy heti egy nap teljes alvással, majdnem mindig 50-60 fokos konyhában, jellemzően 5-800 fő napi vendégszámmal…

Jacek nem szereti a nyilvánosságot, nem szeret este műszak után kocsmázni menni a vendéglátósokkal (inkább siet haza a családjához), nem nyomul a gasztro megmondó arcoknál, nincs benne a klikkekben, ezért sok szempontból a magyar “gasztro forradalom” nem ismeri őt. Nem írják le róla, hogy a legjobb rántott valamit ő készíti és sietni kell menni kipróbálni, nem ájulnak el tőle hangzatosan nagy médiák vagy bloggerek. Nem megy be a tévébe bohóckodni és a show részévé válni.

Nyilván nincs egyedül ezzel a teljesítménnyel az országban, de egészen biztos vagyok benne, hogy nincs olyan sok séf aki le tudja tenni az asztalra amit ő letesz, minőségben, kreatívitásban, filozófiában, technológiában és végül mennyiségben.

Pedig Jacek Luzsa megérdemli a figyelmet. Mondhatnám, hogy a mi kis szerény vendéglőink (bisztróink) a szerény, mondhatni nem létező belsőépítészettel és pocsék lokációval a középkategóriához tartoznak, de azt gondolom, hogy árazásban mindenképpen, minőségben pedig semmiképp. Elég csak a pénteki halnap ételeit megnézni, kiváló és drága alapanyagok, naturális ételkészítés modern technológiákkal (megőrizni minél jobban az alapanyagok eredeti ízét és állagát), erőlködés nélkül mentesen főzni sokmindent (liszt, cukor és tejtermék nélkül). 

Emlékeztek, hogyan is kerültünk először a figyelem központjába 5-6 éve? Jacek pontyot sütött, bőrén, kívül ropogós volt, belül szaftos. Megírták rólunk (a kis gerilla büfénkről), hogy úgy sütik a halat mint a nagyok… Tehát egy ponty is lehet kiváló étel és egy drága tengeri hal is lehet elpocsékolt alapanyag, itt jön a tudás, az alázat, a technológia….tudtok hazánkban 10 éttermet ahol nem sütik szárazra a halat? (most hagyjuk a csillagosokat, az egy külön világ, más forrásokkal, preferenciákkal és tudáshalmazzal)….szóval 10 étterem ahol tudnak halat sütni, lehet kezdeni a felsorolást!

És ez csak a hal.

Jacek akkor is elképesztően főzött amikor csak két villanyrezsó állt rendelkezésre, ma már minden fontos modern technológiát használunk annak érdekében, hogy a filozófiánkat a gyakorlatban is teljesíteni tudjuk (a mai modern ételkészítés teljesen más mint 10-20 évvel ezelőtt volt, még akkor is ha mi változatlanul nem használunk mikrót, ellenben vákumban vagy nyomás alatt főzünk, saját zsiradékban konfitálunk, stb.).   

Nagyon büszke vagyok az elmúlt sok együtt töltött évre, büszke vagyok arra amit ma a Malackrumpli Jacek Luzsa által képviselni tud. Büszke vagyok arra, hogy minden nehézségünk ellenére soha nem adta fel az ételkészítés iránti szenvedélyét és csodát teremt minden nap. 

(Mondtam már, hogy mi a kedvenc ételem? A sült cékla főzelék. Csak magában, minden nélkül…egyszerűen a kiváló alapanyag, naturális készítési filozófia, modern technológia….ezt tudja egy céklafőzelékből is kihozni)

 

dsc_0213.jpg

dsc_0284.jpg

dsc_0391.jpg

dsc_0518.jpg