Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

2021 nyitás és egyéb hírek

2021. május 17. - fekete-barany.blog.hu

Kedves Barátaink, Vendégeink és mindenki aki bármi okból érdekel az a téma, hogy mi van velünk!

Köszönjük jól vagyunk. Június első heteiben ki fogunk nyitni. Várhatóan lesz egy erős nyarunk és minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy megszolgáljuk továbbra is a bizalmatokat.

A nyitás pontos dátumát május végén fogjuk tudni közzétenni.

Várunk benneteket szeretettel!!

…..

És innen egy kicsit hosszabban, néha ömlengve, csak annak akit érdekel:

A hobbinak indult projekt, így 8 letöltött szezon után nagykorúvá válik. A mi kis gerilla éttermünk, Füredről a cirkuszi kocsik közül indult (kösz Manézs!!) a sok sikert és némi kudarcot megélt Malackrumpli projekt tulajdonosai tavaly kezükbe vettek egy nagyobb fejszét és elkezdtek egy nagyobb fát hasogatni (mit fát? erdőt!!!), haladunk a korral (sütünk Váncza sütőporral)…. beruházunk, fejlesztünk, átépítünk. Nem, nem nyertünk semmit, pályázati pénzt meg végképp nem, a kósza sajtóhírekkel ellentétben más projektben sem (inkább azt lehet mondani, hogy a legsikeresebb pályázat vesztők vagyunk). Szóval mélyen a saját zsebünkbe nyúltunk ismét, és nekiálltunk átépíteni ezt a hatalmas épületet annak reményében, hogy a következő 20-25 évünket itt töltjük, annak reményében, hogy a technológia és a dizájn fejlesztésével még jobban (sokkal jobban) tudjuk majd a munkánkat végezni. Van még hova fejlődni bőven, de nem azért mert bármit eddig olyan rosszul csináltunk volna (persze emberek vagyunk és kár lenne tagadni néha hibázunk vagy ügyetlenkedünk mi is), hanem azért mert változik a világ körülöttünk és változnunk, fejlődnünk kell nekünk is, nem lehet megragadni a múltban. 

Aki ezt nem érzi fontosnak, gondoljon csak vissza, 8 év nem olyan nagy idő egy nemzet (gasztro-) kulturális fejlődésében, de 8 éve a Balaton északi partján talán nem volt egy tisztességes, XXI. századi normáknak megfelelő étterem sem, aztán jöttünk mi, a Baricska velünk egy időben és jöttek a többiek is szépen sorban, ma felsorolni is nehéz mennyi kiváló hely van….

Fejlesztenünk kell, mert sok érdekes és fontos kipróbálatlan dolog van előttünk, technológiák, alapanyag előállítási - termelési metódusok, színek, ízek, illatok, hangok, fények, hangulat, Balaton, nyár, nemcsak nyár…..

Szóval 8 év, mennyi öröm, mennyi siker, és mennyi kudarc… tiszta szappanopera. Volt itt kérem minden mint a bucsuban, nyitások és zárások, szélhámosok, elbukott projektek, a fél házat ellopó kolléga… De volt itt szezononként több tízezer vendég, szakmai sikerek, média érdeklődés, tanulás, fejlődés, érdekes emberek és nagyon sok áramló szeretet és támogatás felőletek (néha csak úgy áramlik a csí)…

Kudarcainkat mind túléltük.  A dicsérő szót hazavittük és sokáig melengettük keblünkön

Elszántak vagyunk. Nagyot lépünk előre és egész pontosan látjuk hová tartunk.

A fejlesztések első üteme hamarosan lezárul. Átépítettük a teraszt, új dizájnt kap az étterem, jelentősen megnöveltük a konyhai kapacitást, új nyílászárók kerültek be, kicseréljük a gépészet nagy részét. A második ütemet télen valósítjuk meg, megépül a rendezvénytermünk (60-100 fő kapacitással), egy 200 nm-es modern sonka és kolbászüzem, egy fermentáló műhely, kiépül egy lounge bár - kávézó. Egész éves nyitvatartásra készülünk. Dolgozunk a saját biofarm újraindításán is, egészen közel vagyunk a megoldáshoz….

A nagykorúság határán ideje köszönetet mondanom sokaknak. Nincs itt helye mindenkit felsorolni mert végtelen hosszú a lista, de elsősorban köszönet illeti tulajdonostársainkat Péteréket a végtelen bizalomért, támogatásért és kitartásért, annak ellenére, hogy nekem mindig van egy nagyszerű ötletem hol kéne új projektbe kezdeni és ezzel valószínüleg sokszor próbára teszem a türelmüket…

Köszönet illeti mindenképpen Balogh Tibor üzletvezetőt és Bóné Márk séfet, akik a legnehezebb időkben is emberfeletti teljesítményt nyújtottak és lojálisak voltak a misszióhoz aminek részesei lettek. Idén már harmadik éve ők a Malackrumpli gerince, az ő szakmai és emberi teljesítményük koronázta meg a megelőző sok évi kemény munka eredményét.

Köszönetet kell mondani az elmúlt 8 évben nálunk megfordult és az ügyért sokat tevő kollégáknak, a nyári hőség és hajtás harcosainak, akik nélkül nem írhatnám le ezeket a sorokat, mert nem lenne miről.

És végül de nem utolsósorban köszönet illeti lelkes támogatóinkat, vendégeinket, a kitartó Malackrumpli rajongókat, most is csörög folyamatosan a telefon, jönnek az üzenetek, igen, mi is várjuk, hogy nyithassunk és találkozhassunk veletek!!!

Szép nyarat mindenkinek!!!

Járosi Tamás

Tulajdonos

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr8216562122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása