Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Nyílt nap Zsámbokon

2022. május 05. - fekete-barany.blog.hu

Régóta készültünk erre a rendezvényre, az Agri kulti (https://agrikulti.hu/) szervezett egy nyílt napot és gazdaság bemutatót Zsámbokon Bálint Eszter és Bálint Péter minősített bio birtokán. Péteréket pár éve ismerem, egyszerű okból... amikor nincs Balaton, akkor szombat reggel megyek a piacra venni a cuccokat egész hétre, ott gyorsan összebarátkoztunk, általában én vagyok az aki feltartja a sort mert élénk beszélgetésbe kezdünk....

Egy pár éve elszoktam a MOM-tól, inkább a Fény utcába megyek. A szombat azért fontos, mert a sok "őstermelői" asztal között nekem csak két olyan termelőt sikerült beazonosítani (na jó, hármat) akik valóban termelők és nem csak kereskedők. A termelők viszont hétköznap termelnek, ezért csak szombaton lehet velük találkozni. Menjetek minden szombaton a Fény utcai piacra, vegyetek sok jó dolgot a Bálintkerttől!! (a kommenteket megelőzve a 3 használható termelő: Bálintkert, vele szemben Hobl Magdi biotermelő, egy emelettel feljebb a paprikás bácsi)

Péteréktől már korábban is sokszor vettünk termékeket az étterem számára is, de kapcsolatunk csak idén futott fel, többek között Boldi (farm2fork.hu) segítségével, mivel a távolságokból adódó logisztikai problémát  nem mindig tudjuk nyáron kezelni, Boldiék viszont profik ebben.

Szóval a Bálintkert... 

Elképesztő amit létrehoztak. Aki dolgozott már fóliában az ránéz ezekre a gyönyörű sorokra, a végtelen mennyiségre és megemeli a kalapját. Nagyon nagy munka, sok áldozatvállalás, igazi elszántság kell ilyen állapotba hozni egy gazdaságot. A bio szemlélet (bár erőt ad) azért még nehezíti a dolgukat, de a végeredmény parádés.

A bemutatón és kóstoláson szó volt az agrikulti tevékenységéről, valamint az séfek és termelők együttműködésének javításáról. Jó kis csapat jött össze itt volt velünk (most a teljesség igénye nélkül leszek..) Segal Viktor, Nemesvölgyi Attilláék (Babka), Varjú Viktor, Ruprecht László....

Szép nap volt, köszönjük!!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr5117824233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása