Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Gerilla sörfőzők találkozója szombaton - vendégünk a Mese habbal blog!

2014. június 18. - fekete-barany.blog.hu

A sörforradalom korát éljük ma Magyarországon. A kisüzemi sörfőzés eddig sosem látott virágzásnak indult és a nagyipari lágersörök árnyékából olyan stílusok tűntek elő, amik azelőtt teljesen ismeretlenek voltak hazánkban. A házisörfőzés legalizálása hatalmas lendületet adott a mozgalomnak és egyre többen próbálnak szerencsét a kisüzemi gerillafőzéssel.

mese_habbal.jpg
A sör nem egy-, hanem ezerféle. A borokhoz hasonlóan ennek is el kell sajátítani a kóstolását és a jellemző ízkarakterek elkülönítését. A Malackrumpli Bisztró megnyitóján este 6 órai kezdettel Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője fog sörkóstoló kurzust tartani, aminek keretében bemutatják a kóstolás lépéseit, a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzet közös kóstolására is lehetőség nyílik majd.
Emellett szombaton 16 órától csapon lesz a Hedon két söre is. A Vertigo egy újragondolt lágersör, aminek virágos, citrusos karaktere teljesen más élményt ad, mint a megszokott ivósörök. A Credo pedig egy egyféle malátával és komlóval készült sör, ami úgy IPA, hogy igazából mégsem az. Gyertek és kóstoljátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr256327599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.19. 09:47:46

Sziasztok!
Kell-e asztalt foglalni erre az eseményre?
Meglátogatnánk benneteket a blogkocsma nevében 21-én, mert épp Füreden vagyunk. Mi meg a minőségi kajákért és alapanyagokért lelkesedünk, de a jó sör az jó :)

zsombibacsi · http://www.gaultmillau.hu/mese-habbal 2014.06.19. 11:13:30

@Andrass9: Azért hat előtt gyertek oda és jelentkezzetek a képzésre, nem tudjuk, pontosan mennyien leszüek, nehogy lemaradjatok :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.19. 14:15:43

@zsombibacsi: Tudtam, hogy nem jól fogalmazom :)
Sört nem akarunk fózni, legfeljebb inni és enni, ha van konyhátok, meg megnézni, mit is csináltok. Esetleg hozhatok nektek egy szép Habanero palántát, ha igényt tartotok rá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.19. 14:16:17

@Andrass9: Nomeg esetleg egy beszámolót készíteni a blogkocsma számára, ha lehet.

zsombibacsi · http://www.gaultmillau.hu/mese-habbal 2014.06.19. 14:38:55

@Andrass9: jó sört ihattok bőven, emellett a kóstolásra is szívesen várunk. Én csak a sörös részéről tudok információt adni, de lesz konyha is, erről viszont inkább a Malackrumplit kérdezd :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.19. 17:04:03

@zsombibacsi: Én balga lélek, azt hittem ez a Malackrumpli ... :)
Örülök, hogy a sörfelelőst elcsíptem, feleségem kedvenc söre fekete, habos és keserű, mint a Guinnes Stout. Én meg ale párti vagyok. Sikerült néhány remek fajtát innom az USA-ban, így itthon is azt keresem. A szőke söröket nem annyira, de ha jó kesernyés íze van (pilseni típusú), akkor nem tiltakozom.
Remélem a lábam bírni fogja a sétát hozzátok, meg vissza, mert csak nem megyek már kocsival hozzátok?

fekete-barany.blog.hu 2014.06.20. 12:47:43

Sziasztok,

Válaszok csak gyorsan (nyitás előtti őrület van):

- A piac és a Malackrumpli egy helyen van.
- A hétvégi menü összeállt, máris felteszem
- Helyet nem kell oglalni (és nem is lehet) szerintem most még el fogunk férni

Üdv

Tamás

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 23:39:26

@fekete-barany.blog.hu: Nem bántuk meg, hogy elmentünk hozzátok!
Csak így tovább!

fekete-barany.blog.hu 2014.06.24. 05:49:24

Sziasztok!!

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a Gerilláknak a lelkes munkát amit végeztek. Biztosan tudom állítani, hogy aki ott volt az jól érezte magát, Zsombi és a Hedon srácai nagyon tudnak és magával ragadó a lelkesedésük és a tudásuk. Biztos, hoggy lesz folytatás!!
süti beállítások módosítása