A sörforradalom korát éljük ma Magyarországon. A kisüzemi sörfőzés eddig sosem látott virágzásnak indult és a nagyipari lágersörök árnyékából olyan stílusok tűntek elő, amik azelőtt teljesen ismeretlenek voltak hazánkban. A házisörfőzés legalizálása hatalmas lendületet adott a mozgalomnak és egyre többen próbálnak szerencsét a kisüzemi gerillafőzéssel.

A sör nem egy-, hanem ezerféle. A borokhoz hasonlóan ennek is el kell sajátítani a kóstolását és a jellemző ízkarakterek elkülönítését. A Malackrumpli Bisztró megnyitóján este 6 órai kezdettel Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője fog sörkóstoló kurzust tartani, aminek keretében bemutatják a kóstolás lépéseit, a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzet közös kóstolására is lehetőség nyílik majd.
Emellett szombaton 16 órától csapon lesz a Hedon két söre is. A Vertigo egy újragondolt lágersör, aminek virágos, citrusos karaktere teljesen más élményt ad, mint a megszokott ivósörök. A Credo pedig egy egyféle malátával és komlóval készült sör, ami úgy IPA, hogy igazából mégsem az. Gyertek és kóstoljátok!