Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Saláta?

2016. június 17. - fekete-barany.blog.hu

Az ipari jégsaláta és rukkola borzalmak helyett amelyek gyakorlatilag korlátlan szavatosságúak (ami azért baj, mert ami nem bomlik le, az a szervezetünkben is nehezen megy át a bomlási-felszívódási folyamaton), mi szeretünk a minősített biokertünkből szedni friss salátánakvalót. A probléma csak az, hogy amit a köznyelv zöldsalátának hív, az normális egészséges körülmények között a legnagyobb nyári hőségben nem terem meg vagy a meleg hatására felmagzik és keserűvé válik.

Ezért az elmúlt években sokat csatáztunk vevőkkel, akik a biopiac és az étterem üzenetének hatására nyár közepén is zöldet akartak enni, miközben mi csak kovászolt dolgokkal vagy jóízű paradicsomsalátával tudtunk szolgálni. Az idei vetés tervezése során elhatároztuk, hogy megoldjuk ezt a problémát és a tavalyi kísérleteink hatására összállítottunk egy (illetve időszakokra kitalált több) zöld alkotóból álló saláta terveket, amelyeket a vetésnél is figyelembe vettünk.

 

Most nyárelőn a salátánk ezekből az összetevőkből állnak:

Céklalevél

Rukkola és virágja

Mizuna és virágja

Fodros keménylevelű saláta (white salad bowl)

13428016_10205589205283755_9112977616709204656_n.jpg

Nyáron ezek is vagy felmagzanak vagy egyszerűen nem nőnek ki, ezért a nyári salátakeverékünk már más lesz, hogy mire váltunk azt a kellő időben majd elmesélem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr598817928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása