Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Új év, új szezon, régi csapat, de folyamatosan frissülő kínálat…. (1.)

2022. március 12. - fekete-barany.blog.hu

Most, hogy a tegnapi nappal megkezdtük a 10. szezonunkat már nem is érdemes felsorolni, hogy honnan indultunk, milyen változásokon, milyen fejlődésen mentünk keresztül. Egyszerűen kimondható, hogy állandóan tanulni, változtatni kell, hiszen a világ is változik körülöttünk.

 

 

Az idei évben sok apró dolgot változtatunk. Első lépés az italkínálat frissítése. Nem, hiába is merül fel sokakban, nem lesz Cola, sem más ipari cucc, maradunk a többségében házon belül készülő italoknál (egyetlen kompromisszumot kötöttünk 3 éve, amikor az egyik csapra Dreher Classic-ot tettünk, mert a sörkínálat állandó kézművesítése forradalmat okozott).  

 

Szóval, az újdonságok:

 

Kis szériás különleges párlatok és az ezekből készülő Cocktail választék. Rado nagymester (Radovin) belevitt minket a tutiba, végigkóstoltunk egy éjszaka mindent (is). A kisszériás, kézműves lepárlók kínálata között találtunk olyan érdekes tételeket amelyek a hitvallásunkba befogadhatóak kompromisszumok nélkül: 

 

 

- Seven Hills Gin

 

Tokaj-Hegyalján, csodálatos természeti környezetben készül ez a kis szériás prémium desztillált gin. A Seven Hills Distillery első kereskedelmi tétele, a Tokaj gin, mely 21 különleges fűszer felhasználásával –  mint például: boróka, koriandermag, bodzavirág, fenyőrügy, pint grapefruit, hárslevelű szőlő, feketeribizli, hárs méz – tökéletes harmóniát teremt a zempléni erdők és mezők fás-virágos illatai között, kiegészítve azokat citrusokkal és a Tokaji Aszú egyik fontos alapanyagával, a hárslevelű szőlővel.

2020-ban, mindössze pár hónappal a megjelenése után már meg is szerezhette a The Spirit Business versenyén a legmagasabb, MASTER elismerést.

 

Ital: Gin Tonic (Seven Hills+ Fever tree+ lime) 

 

 

Rosen Bitter (Rózsa keserűlikőr)

 

A Rosen Bitter egy fiatalos, jóivású likőr, különböző bogyós gyümölcsökből és gyógynövényekből, és nem az amiből erre rögtön következtetnénk. Nem egy túlzóan édes, eltelítő ital, amely kizárólag koktélalapanyagként szolgál, hanem egy olasz klasszikus. Kitűnően fogyasztható jégre töltve egy szelet narancs héjával nyári (vagy akár téli) estéken. Az ital nevét adó rózsaszirom, pontosabban alpesi rózsa meghatározó motívum az italban, és emellett a florális jegyeket adó tárnics teszi légiessé a Rosen Bitter-t. A klasszikus “Bitter” hatásért pedig a Kaszkarilla a felel, mely a keserű likőrök meghatározó összetevője ám esetünkben igencsak csekély arányban.

Italok: Aperol spritz (Rosen Bitter+ szóda+narancs+ Balatoni gyöngyözőbor)

Rosen Bitter soda (Campari soda helyett: Rosen Bitter, Szóda, narancs, narancshély)

 

 

 

Amoretto Sofia

 

Az 1948-ban alapított családi kézben lévő Distilleria Dell’Alpe amarettója, amelyről túlzás nélkül állítjuk: A legjobb amelyet valaha kóstoltunk. A korlátozott palackszámban előállított kisüzemi amaretto-ban tiszta és jől kivehetőek az ízjegyek. Az alapanyagként szolgáló  Szicíliai keserű és édes mandula, a Calabria-i narancshéj és grapefruit héja magasan a legjobb minőségűek. A készítést követően 8 hónapos francia barrique hordókban történő érlelést kap az amaretto. 100%-ban gluténmentes és vegán termék.

 

Ital: Önmagában, ételsor befejezésekor digestif-ként

 

 

MUT Amber Vermut

 

A BCN Vermut egy új, innovatív erősített bor Katalóniából. Az elkészítéséhez prémium minőségű öreg tőkés Garnacha, valamint Carinena fajtájú szőlő terméséből készült bort használtak. Ezt az alapbort olyan friss, gondosan válogatott mediterrán növényekkel áztatják, mint például a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, a rozmaring, a kakukkfű, a borókabogyó és a babér. A 3-9 hétig tartó maceráció  során napi kóstolók alapján határozzák meg, azt hogy mikor éri el az ital íze a megfelelő érettséget.

A külön desztillált Grenache és Carignan törköly alappárlatot 3-6 hétig narancshéjjal, bergamottal és bodzavirággal áztatják, melyet egy lepárlás követ, aminek köszönhetően megmarad a növények friss, üde profilja. A házasítás után a bort ízesített párlattal erősítik, enyhén karamellizált cukorral édesítik.

Illata friss, narancshéjra, zamatos fűszernövényekre jellemző jegyeket hordoz, mely kiegészül madagaszkári vaníliával. Íze testes, rugalmas, melyet határozott savkarakter és keserűség egészít ki.

 

Ital: Igazi WOW!!! ital, önmagában is kiváló aperitif-ként és digestif-ként is. Kevert italként egy kis szódával, citromhéjjal és fűszeres cukorsziruppal adjuk.

 

 

Rozelieures Single Malt Fut de Tokay

 

Tokaji boros hordóban érlelt Lotaringia területén dupla lepárlással készített whisky, mely a bourbon és konyakos hordókban töltött idő után Tokajból származó hordóban érlelődött. Mivel a hordó leürítését követően 48 órán belül már belekerült a párlat, így zamatos, édes aromákat tudott átvenni tőle a 6 hónapos érlelés során. Illatában édes mazsolás gyümölcsösség jellemzi, a korty ezzel szemben markáns, enyhe füstös jegyekkel, amely kesernyés gyógynövényességtől, ásványosságtól, valamint a háttérben rejlő karamellás édességtől válik izgalmassá és harmonikussá.

 

Ital: Drága és nemes ital a felső polcról. Mi nem keverjük. Vagy ha mégis akkor csípős gyömbérsörrel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr2417778732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása