Erről a reggeli címről az jut eszembe, amikor a bazi nagy görög lagziban a főszereplő közli a családjával, hogy Ian nem eszik húst mert vegetáriánus, erre lefagy a kompánia.... de a vicces nagynéni megoldja a helyzetet: Nem baj majd akkor sütünk neki bárányt!!
Szóval bárány. Ritkán esszük, pedig kellene több alkalmat biztosítani neki. Vettünk bárányt, feldolgoztuk, "fülétől a farkáig" ahogyan kell. Most hétvégén lesz leves, előételnek pájsli ázsiai felfogásban (nagyon-nagyon jó!!!), és a nap fénypontja: Bárány comb lassan készítve, mizunával, puliszkával, fermentált retekkel és spárgával. Végre előszedtük dédelgetett kincsünket is, a tavaly nagy gonddal készített savanyított gyöngyhagymát is.
És inni mit lehet? Balla Géza Rozzy gyöngyözőborát Erdélyből!!!
(Persze a végére kérjetek egy Lúdlábat is)