Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Ha húsvét, akkor BÁRÁNY!!

2022. április 15. - fekete-barany.blog.hu

Erről a reggeli címről az jut eszembe, amikor a bazi nagy görög lagziban a főszereplő közli a családjával, hogy Ian nem eszik húst mert vegetáriánus, erre lefagy a kompánia.... de a vicces nagynéni megoldja a helyzetet: Nem baj majd akkor sütünk neki bárányt!!

Szóval bárány. Ritkán esszük, pedig kellene több alkalmat biztosítani neki. Vettünk bárányt, feldolgoztuk, "fülétől a farkáig" ahogyan kell. Most hétvégén lesz leves, előételnek pájsli ázsiai felfogásban (nagyon-nagyon jó!!!), és a nap fénypontja: Bárány comb lassan készítve, mizunával, puliszkával, fermentált retekkel és spárgával. Végre előszedtük dédelgetett kincsünket is, a tavaly nagy gonddal készített savanyított gyöngyhagymát is.

És inni mit lehet? Balla Géza Rozzy gyöngyözőborát Erdélyből!!!

(Persze a végére kérjetek egy Lúdlábat is)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr6617808521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása