Real Farm Food - Tihany

malackrumpli

Gerilla kert a Monjardin segítségével!!

2014. június 18. - fekete-barany.blog.hu

Gerilla kert építés szombaton 9-től a Malackrumpliban (Biobalaton piac), gyertek és legyetek részesei ennek a közösségi programnak!!

A program fő gerillája Domonyai András, az Afrikát is megjárt kertész, aki fantasztikus programokon dolgozik itthon és messzi tájakon egyaránt:

malackrumpli_gerilla.png

Guerilla gardening! Csak az igazi bátrak mernek járatlan utakon járni! A Malackrumpli gerilla napján nem volt kérdés, hogy MonJardin! is részt akar venni! Szeretünk ismeretlen vizekre evezni, minden ami ami új gastro, ami alapanyag és termelési kihívás, amiben igazi nagy feladat van, mindenhol ott vagyunk, és mindent támogatunk. A Malackrumpli és csapata pont egy ilyen kezdeményezés, nyomni kell, csinálni, tűzön, vízen, szárazságon és áradáson keresztül. A MonJardin gastrobotanika közel fél évet töltött el fajtakutatással Afrikában, ahol máshogyan, máshonnan, de ugyanúgy a kitartás vezetett sikerhez, ami most szombaton a Malackrumpli balatonfüredi újranyitását is végigkövette. Fantasztikus fajtákat termesztettünk és kutattunk fel lent messze délen. A magyar Taita Alapítvány árvaházának kenyai kertjében teljesen új fajokkal és fajtákkal indítottuk újra az élelemtermelést, a Vodafone Felelősségvállalás támogatásával új, itthon nem ismert ehető növények magjait kutattuk fel, és hoztuk haza. Kapros palacsintát sütöttünk, és lecsót főztünk saját termelésű növényekből, szentesi dinnyét és cecei paprikát szüreteltünk Kenya közepén, és addig nem ismert trópusi zöldségeket és fűszereket mutattunk meg a helyi konyháknak. A Malackrumpli gerilla napjára is izgalmas fajtákkal készülünk, a GROFIE – élőfűszer különleges fajtáit telepítjük a kertbe, néhány elfeledett növény, vadnövények, chillik és perui vadparadicsomok palántáit visszük a világ minden tájáról gyűjtve most a Balaton északi partjára! Találkozunk szombaton, ásó, kapa, sütőharang!

A bejegyzés trackback címe:

https://malackrumpli.blog.hu/api/trackback/id/tr776325429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása